Voordelig laden met een laadpaal thuis?

  • Prezon verzorgt het van A tot Z
  • Ontdenk wat jij kan besparen per jaar!
  • Ontvang persoonlijk laadpaal advies
  • Duidelijke en transparante informatie

    Doe de gratis Laadpaalcheck!

Binnen 1 minuut geregeld!

Laadpaal Zakelijk

Prezon biedt hoogwaardige laadoplossingen voor bedrijven. Door het plaatsen van laadpalen op het parkeerterrein kunnen bedrijven een waardevolle service bieden aan hun klanten, bezoekers en werknemers. Het is een goede manier om mensen die een elektrische auto hebben aan te moedigen om naar jouw organisatie te rijden. Door laadpalen te plaatsen, kunnen zij hun auto opladen tijdens hun bezoek en hun weg vervolgen zonder onderbreking.

We geven advies over de beste laadstations voor jouw bedrijfslocatie. Bijvoorbeeld, bij wegrestaurants zijn DC snelladers een goede oplossing, maar bij overnachtingsgelegenheden zijn normale AC-laders met een laadsnelheid van 22 kW vaak voldoende. We kijken ook naar het aantal parkeerplaatsen en de mogelijkheid om meerdere elektrische auto’s per laadpaal te kunnen opladen. Prezon adviseert altijd de beste laadpaal, of het nu een wandlader is of een laadpaal met meerdere aansluitingen en vaste kabel.

Zakelijke laadpalen zijn ook een goede optie voor organisaties met veel parkeergelegenheid, zoals in de sport-, horeca- en recreatiebranche. Door bezoekers en gasten de mogelijkheid te bieden om hun elektrische vervoer op te laden tijdens hun bezoek, bied je ze een extra service.

Plaatsen, installeren & service

Het plaatsen en beheren van een elektrische laadpaal kan soms een obstakel zijn voor bedrijven die er een willen aanschaffen. Bij Prezon hoeft men zich daar echter geen zorgen over te maken. Het installatieteam neemt de installatie, bekabeling en het beheer op zich en vraagt alleen om toegang tot de locatie.

Als er niet genoeg stroom op de locatie aanwezig is, bespraakt Prezon de mogelijkheden voor het verzwaren van de stroomaansluiting. Dit wordt vooraf besproken en het installatieteam helpt bij het vinden van de juiste laadpaal en laadoplossing. Als de stroomaansluiting al sterk genoeg is, kan het installatieteam meteen overgaan tot de plaatsing van een passende laadoplossing.

Kortom, het plaatsen, installeren en onderhouden van een elektrische laadpaal is nog nooit zo makkelijk geweest. Prezon neemt alle zorgen uit handen en biedt een win-win situatie voor bedrijven die willen bijdragen aan een groenere wereld en tegelijkertijd geld willen besparen.

Dynamic Load Balancing

Het is belangrijk om laadstations geschikt te maken voor ‘smart charging’ en ‘load balancing’. Met deze techniek wordt het energieverbruik gecontroleerd en wordt het laadvermogen van de laadpunten aangepast indien nodig, zodat elke gebruiker voldoende laadenergie heeft. Het is vanzelfsprekend dat onze laadpunten een ‘load balancing’-functionaliteit bevatten, waardoor de laadpalen slim zijn. Dit heeft als bijkomend voordeel dat er geen verzwaring van de elektriciteitsaansluiting nodig is bij een uitbreiding van het aantal laadpalen. We zoeken naar geschikte oplossingen voor een duurzame toekomst en zorgen ervoor dat er geen onverwachte kosten ontstaan bij een eventuele uitbreiding van het laadplein.

Het aanschaffen van een elektrische laadpaal voor een bedrijf kan een lastige beslissing zijn. Daarom biedt het bedrijf deskundige hulp aan om de mogelijke voordelen van een zakelijke laadpaal te bespreken. Het bedrijf heeft jarenlange ervaring in dit vakgebied en is gemotiveerd om hun kennis te delen. Het bedrijf bekijkt samen met de klant de mogelijkheden op hun locatie en geeft op basis daarvan advies over de mogelijke voordelen van een zakelijke laadpaal. Neem gerust contact op met het bedrijf om meer te weten te komen over de mogelijkheden voor jouw organisatie.